Jensen Interceptor Coupe

Gebruikersavatar
KeesH
Reactions: 0
Berichten: 396
Lid geworden op: 26 nov 2017, 17:04
Locatie: Roosendaal

Jensen Interceptor Coupe

Bericht door KeesH »

Zeldzaam onder de Interceptor varianten is de coupé, een grotendeels onbekend type en veel mensen die misschien een beetje weten over Jensens hebben er nooit echt een gezien. Een prototype werd voor het eerst getoond in oktober 1975 op de Earls Court Motor Show in Londen, de laatste Motorshow die Jensens bijgewoond voordat ze failliet waren. De curator wilde nog wat zien te winnen. Hij besloot dat Jensens moest proberen om uit de problemen te komen, vandaar de voortdurende inspanningen om de markt van de auto's op motor shows en dus de invoering van twee nieuwe modellen in 1975-de coupé op de Interceptor chassis en de gt op de Healey chassis.

Alle vier van Jensens ' show auto's van 1975 waren blauw geschilderd en de LHD Coupé weergegeven op Earls Court werd gedaan in Nevis Blue, een van een nieuwe reeks van kleuren geïntroduceerd dat jaar ter vervanging van de verbijsterende reeks gebruikte op de eerdere auto's. De show auto, chassisnummer 1716, werd geconfigureerd met hoekige achterzijde ramen en met een donkere glazen paneel die over het dak loopt. In feite, twee andere prototypes waren geprobeerd met verschillende combinaties vanuitvoeringen, geen van beide had glazen lambrisering in het dak. 1850 had de hoekige zijkant ramen zoals te zien op 1716, later aangenomen voor de productie, en de 1721 gebruikt de gebogen achterruiten van de normale Interceptor Saloon.
1721 Coupe a.jpg
Waarom heeft Jensen toch gekozen voor een coupé ? Dat is een goede vraag, gezien hun toenmalige wankele financiële situatie. De druk kwam van Kjell Qvale, de Amerikaanse eigenaar van het bedrijf, hij wilde iets anders op de markt in de VS. Zoals het bleek, was dit waarschijnlijk een goede zaak, autoproducenten moeten nieuwe modellen brengen om voorsprong op hun concurrenten te krijgen. Voor Jensens, verplicht door het falen van de F-model in 1974, de invoering van een nieuwe auto was waarschijnlijk de beste manier om dit te doen, zelfs al waren de fundamenten al vrij gedateerd door 1975.
Coupe_Ford.jpg
De ontwerp afdeling begon grip te krijgen op de coupé in het begin van 1975. Panther Cars Ltd werd gevraagd om het ontwerpen en bouwen van de speciale daken en dit werd snel gedaan en zonder inachtneming van de betrouwbaarheid te testen. Tegen de tijd dat de curator werd aangesteld in september 1975, moesten alle uitgaven van een niet-essentiële aard ophouden en dus, hoewel het werk werd gestart met inachtneming van de kwaliteit van de productienormen, het verlies van ontwikkelingsgeld betekende dat de laatste stadia moesten worden afgerond op een meer fragmentarische basis .
Coup.JPG
De glazen daken van de auto's hadden allemaal moeite met de afdichting en er is heel veel garantie werk gedaan om eigenaren tevreden te houden in het regenachtig Engeland. De daken werden in elkaar gezet door lassen, pop nagels, puntlassen en schroeven, de daken waren vanaf het begin een water val. In tegenstelling tot de sedan vinyl tops, de coupé vinyl daken werden ze opgevuld om de onregelmatigheden van het dak te verbergen.
image_03.jpg
Alle coupés show auto waren afgewerkt en verkocht in 1976, maar zeer weinig van hen werden verscheept voorafgaand aan de fabriek sluiting in mei 1976. De anderen werden voltooid door Jensen Parts & service die duurde tot december 1976 tot en met de laatste van hen te voltooien. In het algemeen kosten ze een beetje meer dan de normale Interceptor saloons en een beetje minder dan de cabriolets. Welke manier je er naar keek, het waren nog steeds extreem dure auto's.
image_02.jpg
Het precieze aantal gebouwde coupe's is al jaren besproken. Het zijn er ongeveer 60 geweest. Er zijn iets meer RHD gemaakt dan LHD.
image_01.jpg
0
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Terug naar “Jensen”