Kostbare oldtimers Ford Museum onder de hamer.

Onderwerpen die gelden voor alle klassiekers zoals lak onderhoud, leeronderhoud...
Gebruikersavatar
KeesH
Reactions: 0
Berichten: 396
Lid geworden op: 26 nov 2017, 17:04
Locatie: Roosendaal

Kostbare oldtimers Ford Museum onder de hamer.

Bericht door KeesH »

De ongeveer tweehonderd oldtimers uit het opgedoekte Ford Museum Den Hartogh in Hillegom worden deze zomer geveild. De kostbare klassiekers gaan op 23 juni onder de hamer bij het beroemde Britse veilinghuis Bonhams. 'Misschien is dit buiten de Verenigde Staten wel de grootste collectie vooroorlogse Fords', vertelt autojournalist en kenner Freek van Leeuwen.
Meerdere-auto-s-in-het-museum-Foto-Ford-Museum-den-Hartogh.jpg
Enkele jaren na het overlijden van oprichter Piet den Hartogh in 2011 werd de stekker uit het museum getrokken. Zijn dochter Grenske Roest, die het museum van vader Piet overnam, stopte ermee en niemand uit de familie bleek de collectie Fords te willen blijven beheren. In 2014 werd er nog een selectie van vijftig voertuigen verkocht, zodat met de opbrengst het museum kon worden gemoderniseerd.

'De vraag is natuurlijk wat zo'n verzameling kan opbrengen', legt Van Leeuwen uit. 'Deze oude auto's trekt een aparte groep kopers, die zich deze oude wagens nog herinneren. Met het uitsterven van deze groep liefhebbers, zoals Piet den Hartogh, dreigen ook de klassieke voertuigen in de vergetelheid te raken.'

Of de collectie klassiekers interessant is voor het Louwman Museum in Den Haag? 'Geen commentaar', antwoordt een woordvoerder van het museum.
0
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Terug naar “Klassiekers, weetjes en feitjes”