Restylen (uitdeuken zonder spuiten)

Onderwerpen die gelden voor alle klassiekers zoals lak onderhoud, leeronderhoud...
Gebruikersavatar
KeesH
Berichten: 396
Lid geworden op: 26 nov 2017, 17:04
Locatie: Roosendaal

Restylen (uitdeuken zonder spuiten)

Bericht door KeesH »

Wat is uitdeuken zonder spuiten / werkwijze:

Uitdeuken zonder spuiten (ook wel restylen genoemd) is een techniek voor het herstellen van diverse deukjes als gevolg van parkeer, transport, hagelschade en dergelijke. In principe wordt hiermee bedoeld: Deukjes ter grootte van een 2 euro muntstuk, maar ook grotere deuken kunnen vaak succesvol hersteld worden. Met speciaal gereedschap en een speciale lamp wordt het deukje nauwkeurig teruggebracht in zijn oorspronkelijke vorm, zonder dat hierbij de lak wordt aangetast.

Voordelen :
· Snelle reparatie.
· De lak blijft intact, geen kleurverschil.
· Het herstellen van deukjes is milieuvriendelijk.
· Geen waardevermindering bij inruil.
· Kostenbesparende techniek.

Tot wel 70% goedkoper ten opzichte van traditioneel herstel!

Het geheim is "uitdeuken zonder spuiten". Deze techniek is uit Amerika overgewaaid. Ooit is die bedacht om deukjes van nieuwe auto's die in de fabrieken schade hebben opgelopen te herstellen. Nu wordt dit systeem wereldwijd gebruikt om kleine schades van auto's te herstellen. Fabrikanten maken nog steeds gebruik van dit fenomeen als er bijvoorbeeld hagelschade is ontstaan bij een partij auto's.

Het ziet er zo simpel uit. De deuk wordt er met speciaal gereedschap als het ware "uit gemasseerd". Het hele proces hoeft niet lang te duren. In een uurtje tijd kunnen heel wat deukjes worden weggewerkt. Maar hoe eenvoudig het ook lijkt, hier geldt het adagium: "don't try this at home." Oftewel, ga niet thuis met hamers, schroevendraaiers en lepels aan de slag. Dan gaat het zeker mis.

Uitdeuken zonder spuiten heeft een aantal grote voordelen. Er hoeft niet geplamuurd en gespoten te worden. De auto hoeft niet voor langere tijd naar een schadeherstelbedrijf (in veel gevallen klaar terwijl u wacht).
Plaats reactie

Terug naar “Klassiekers, weetjes en feitjes”